زندگینامه مختصر از ادواردز دمینگ
دابلیو. ادواردز دمینگ (W. Edwards Deming) یک آماردان امریکایی بود. او با خیزش ژاپن به عنوان یک ملت تولید کننده، و با اختراع مدیریت کیفیت کل Total Quality Management (TQM) مرتبط است. همراه با دیگر عالم کیفیت امریکایی – جی. ام. یوران (J.M. Juran)، دمینگ به عنوان بخشی از نیروهای اشغالگر متفقین پس از جنگ جهانی دوم به ژاپن رفت. دمینگ شیوههای بهبود کیفیت بسیاری شامل استفاده از آمار و چرخهی PDSA را به ژاپنیها آموخت. در سال 1960 توسط امپراطور ژاپن به پاس خدماتش به اقتصاد آن کشور، مدالی به وی اعطا شد.
چرخهی دمینگ (چرخهی PDSA) (چرخهی PDCA)
چرخهی دمینگ یا چرخهی PDSA مدلی جهت بهبود پیوستهی کیفیت است. چرخه دمینگ شامل توالی منطقی از چهار گام تکرارشونده برای بهبود و یادگیری پیوسته یعنی: برنامهریزی، انجام، مطالعه (چک کردن) و عمل میشود. چرخهی PDCA به عنوان چرخهی دمینگ یا چرخ دمینگ یا روحیهی پیشرفت پیوسته نیز شناخته میشود. چرخهی دمینگ در دههی 1920 از متخصص برجستهی علم آمار آقای والتر ای. شوهارت (Walter A. Shewhart) کسی که ایدهی برنامهریزی، انجام و دیدن را معرفی کرد نشأت گرفته شد.
چرخهی دمینگ به تفکر کایزن و تولید سروقت مرتبط است.
فواید چرخهی دمینگ
- روال روزانهی مدیریتی برای فرد و/یا تیم،
- فرآیند حل مسئله،
- مدیریت پروژه،
- پیشرفت پیوسته،
- توسعهی فروشنده،
- توسعهی سرمایه انسانی،
- توسعهی محصول جدید، و
- آزمایشات فرآیند.
4 بخش چرخه دمینگ به شرح زیر است
- برنامهریزی کن. پیشرو را برای تغییر برنامه ریزی کن. نتایج را تحلیل و پیشبینی کن.
- انجامش بده. برنامه را اجرا کن، با برداشتن قدم های کوچک در شرایط کنترلی.
- مطالعه (چک) کن. نتایج را مطالعه کن.
- عمل کن. جهت استانداردسازی و یا بهبود فرآیند اقدام کن.
روش مدیریتی دمینگ شرح دادهشده توسط مری واتسون
مری واتسون در کتابش “روش مدیریتی دمینگ” دربارهی عالم اقتصاد ادوارد دمینگ می گوید. معجزه اقتصادی در ژاپن مثالی ابتدایی از چیزی که زمانی که یک ملت خود را وقف کیفیت و دیدگاه بلندمدت به جای مریضی اخیر: “پول قلنبه درآودن” میتواند رخ دهد بود. در کمتر از 50 سال ژاپن از ساخت محصولات ارزان و با ارزشافزودهی کم، به سمت تولید کار دقیق با بالاترین کیفیت در جهان رفت. زمانی که دکتر دمینگ برای نخستین بار در امریکا شروع به صحبت کرد، امریکا همچنان بر موج پیروزی پس از جنگ سوار بود. ژاپنیها از او استقبال کردند، و حتی تا امروز ردپاهای روشهای کنترل کیفیت او در محیط صنعتی مشاهده میشود.
کتاب: Mary Watson – The Deming Management Method